Skip to content

Herenboeren Zwolle

Herenboeren Zwolle

In Nederland zijn er al ruim 20 boerderijen die volgens het concept van Herenboeren in bedrijf zijn.

Georganiseerde boerderij
We hebben het plan een goed georganiseerde boerderij op te zetten in Zwolle, waar ook puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt.

Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Een ervaren boer zal verantwoordelijk zijn voor het werk op de boerderij.

Kartrekkers
Om uitvoering te geven aan het plan is er een kartrekkersgroep in Zwolle die bezig zijn met het vinden van grond en het vinden van voldoende deelnemers. Er komt ruimte voor zo’n 200 huishoudens!

Jij kunt meedoen!

Dat kan door je bijvoorbeeld alvast aan te sluiten door een ‘intentieverklaring’ te tekenen. Dat kost je nog niks, behalve jouw intentie om in de toekomst mee te willen doen op de Herenboerderij.

Voorbeeld
In Boxtel bestaat reeds een Herenboerderij die volop in bedrijf is. bekijk het onderstaande filmpje. In minder dan 2 minuten krijg je een aardige indruk van de enorme variatie aan gewassen en dieren op de Herenboerderij in Boxtel; van hennen en hanen tot fruitteelt, tuinbouw, runderen en varkens. En dat alles op minder dan 20 hectare en voor niet minder dan (uiteindelijk) 500 mensen.


Wat Herenboeren is? Bekijk voor een korte introductie het bovenstaande filmpje.